Menu
 

Συνέντευξη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, φιλοξενεί η
εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη, «Πρωταγωνιστές», που θα μεταδοθεί την Κυριακή 13 Μαΐου στις 23:30, στο Mega.Αναφερόμενος στους ανθρώπους που τον ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές ο κ. Μιχαλολιάκος δηλώνει: «Δόξα τω Θεώ, είναι 440.000 Έλληνες. Τουτέστιν, 30 με 40 «μεραρχίες».Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής δίνει την εξήγησή του για το «εγέρθητι» που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και απαντά στο αν θα πρέπει στην επόμενη συνέντευξη τύπου να σηκωθούν πάλι όρθιοι οι δημοσιογράφοι.


Ο Σταύρος Θεοδωράκης μπήκε στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής» και συνομίλησε με τον «Αρχηγό» της, τον Γ.Γ. του κόμματος Νίκο Μιχαλολιάκο. Ο ναζισμός, ο Χίτλερ, ο Παπαδόπουλος, οι ξυλοδαρμοί των μεταναστών και βεβαίως το περιβόητο εγέρθητι στους δημοσιογράφους είναι κάποια από τα ερωτήματα που προσπάθησαν να απαντήσουν οι «Πρωταγωνιστές».

Έκανε φυλακή, μίλησε για τους "καλούς" και τις "ψυχούλες" που βρίσκονται εκεί μέσα..."Η βία είναι μία πραγματικότητα της ζωής"."Δόξα τω Θεώ μας ψήφισαν 440.000 Έλληνες. Τουτέστιν, 30 με 40 μεραρχίες» δηλώνει ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής. "Την ίδια στιγμή παραδέχεται για πρώτη φορά δημόσια ότι έγραψε ο ίδιος το κείμενο που δημοσιεύτηκε σε έντυπο της Χρυσής Αυγής το 1987 και το οποίο αναφέρεται εγκωμιαστικά στο «μεγάλο άνδρα του 20ου αιώνα, Αδόλφο Χίτλερ».«Και έγκλημα να είχα κάνει θα είχε παραγραφεί» λέει και συνεχίζει «Ο Χίτλερ επιτέθηκε στην Ελλάδα και καλώς τον πολεμήσαμε. Ωστόσο, λατρεύτηκε από το γερμανικό λαό και η Γερμανία επί των ημερών του γνώρισε οικονομική άνθηση».Όσο για το αν οι νάρκες είναι λύση για το μεταναστευτικό, απαντά «’Έξω όλοι οι λαθρομετανάστες. Να αναλάβουν τις ευθύνες τους Ε.Ε. και ΟΗΕ. Αν ήμασταν κυβέρνηση πρώτα θα κλείναμε τα σύνορα. Το λέμε από το 1995. Να τοποθετηθούν για το σκοπό αυτό και νάρκες. Θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά».Στην ερώτηση για τα αποτελέσματα των εκλογών σε Δίστομο και Καλάβρυτα ο κ. Μιχαλολιάκος απαντά «Καταδικάζω τις εκτελέσεις Ελλήνων από δυνάμεις κατοχής. Αυτοί που σκότωσαν αμάχους είναι κοινοί εγκληματίες χωρίς ιδεολογία.Χούντα χαρακτήρισε "σπουδαίους στρατιώτες" των Γ. Παπαδόπουλο και τον Ν. Ντερτιλή και δηλώνει ότι "η επανάσταση της 21ης Απριλίου, έκανε τον κόσμο να περνάει καλύτερα".Επίσης στην εκπομπή μίλησαν: Κάτοικοι από 4 πλατείες της Αθήνας (Αγίου Παντελεήμονα, Αττικής, Βικτωρίας και Κολωνακίου) εξήγησαν στην κάμερα της εκπομπής γιατί ψήφισαν «Χρυσή Αυγή»Ο δημοσιογράφος Στέλιος Κούλογλου που έχει κάνει ρεπορτάζ για τους ναζιστές στην Ευρώπη...Ο συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρηςπου μένει στην πλατεία Αμερικής, ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό και θεωρεί ότι ο Έλληνας ψήφισε σε αυτές τις εκλογές «εν βρασμώ ψυχής»Ο τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος που πιστεύει ότι «η Αθήνα στις πλατείες της μας δείχνει την πληγή της»...

Δημοσίευση σχολίου

 
Top