Menu
 

zodia ΣΚΟΡΠΙΟΣ Ετήσιες Προβλέψεις 2015 zodia

Γράφει ο Karl Heinz Ottinger

«Από την απόγνωση και την ταλαιπωρία στην λύτρωση»

Μια πρώτη ανάγνωση: Το 2015 μέλλει να είναι για εσένα μια ιδιαίτερη χρονιά. Μετά από μια περίοδο 2 ½ ετών γεμάτες με δοκιμασίες μπορείς να πάρεις μικρές, πλην πολύτιμες, ανάσες. Ο Κρόνος μέσα από το ζώδιο σου, επέβαλε την συμπαντική δικαιοσύνη και σε ανάγκασε να απαρνηθείς το «εγώ» σου για χάριν του «εμείς». Η παρουσία του εντός του 1ου οίκου ασφαλώς και σε σοβάρεψε και σε έφερε προ των ευθυνών σου. Αυτό ήταν και ωφέλιμο διότι είδες ποιοι ήταν πραγματικά φίλοι στα δύσκολα και ποιοι ήταν απλά «καταχωρήσεις» στο smartphone σου. Διότι ως γνωστόν οι φίλοι στα δύσκολα φαίνονται. Έτσι μέσα από αυτήν την «περιπέτεια» βγήκες πιο σοφός αλλά όχι και αλώβητος.
Κατά την διάρκεια του 2015 θα πρέπει να προσέξεις τις υπερφίαλες δηλώσεις και την υπεραισιοδοξία. Ο Δίας (αισιοδοξία, επέκταση) θα βρίσκεται στον «πύρινο» Λέοντα και αυτό θα σε εξωθήσει σε ζητήματα που σχετίζονται με την καριέρα και την αποκατάσταση της φήμης σου. Η ανάδρομη φορά του Κρόνου και η είσοδος ξανά στο ζώδιο σου (από 15/6 έως 17/9) ίσως εκεί σε αναγκάσει να «κάνεις» πίσω. Η παραμονή όλη την υπόλοιπη χρονιά στον 2ο ηλιακό σου οίκο θα σε σπρώξει εκ των πραγμάτων να δεις ορθολογικά τα πράγματα σε επίπεδο συναισθηματικών κτήσεων και οικονομικών απολαβών. Ο Ουρανός από τον 6ο οίκο θα σου δώσει την δυνατότητα να «παίξεις τα ρέστα σου» σε επαγγελματικό επίπεδο. Το ζήτημα που προκύπτει είναι πως ανάλογα με την αποδοχή που θα έχεις και τις ώρες που εργάζεσαι δεν θα τύχεις ανάλογης αμοιβής λόγω του τετραγώνου Ουρανού - Πλούτωνα. Έτσι «γκρίνιες» και απωθημένα που σιγόβραζαν, εδώ και καιρό, έρχονται στην επιφάνεια. Ο Ποσειδώνας σου φέρνει ανέλπιστες χάρες είτε μέσα από τα παιδιά (γιατί όχι και την έλευσή του), είτε μέσα από σχέσεις ή ενασχολήσεις με κάποιο χόμπι. Έτσι, το 2015 είναι η χρόνια που θα βάλεις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον.

ΕΡΓΑΣΙΑ-ΥΓΕΙΑ: Το 2015 θα είναι μια χρονιά πολύ καλύτερη στον τομέα της εργασίας. Η παρουσία του Δία στον 10ο οίκο αναμφισβήτητα θα σου δώσει ευκαιρίες αλλά πρέπει μέσα σου να δεις κατά πόσο αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν αποκλείεται, ακόμα, κι εσύ ο ίδιος να τις μεγαλοποιείς. Για αυτό η λέξη –κλειδί είναι «ρεαλισμός». Καλό θα ήταν να αποφύγεις τις «βαρύγδουπες» εκφράσεις και να εστιάσεις στα αποτελέσματα. Ιδιαίτερα από 20/2 που ο Άρης εισέρχεται στον 6ο οίκο (έως 31/3 θα παραμείνει εκεί) θα νοιώσεις πως η εργασία ...δεν μπορεί να περιμένει αλλά θα πρέπει να θυμάσαι το «σπεύδε βραδέως» γιατί η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος. Άλλωστε άλλο βιασύνη και άλλο «κάνω κάτι γρήγορα!!». Σίγουρα δεν είναι μια χρονιά όπου σε βοηθά να «προαχθείς» ή να «αλλάξεις level» αλλά θα να διακριθείς και να βάλεις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον που θα αρχίσει από τις 10/8,τότε που ο Δίας θα εισέλθει στο ζώδιο της Παρθένου.
Όσον αφορά στα θέματα υγείας τα πράγματα κάπου περιπλέκονται. Ο Κρόνος επί δυο και πλέον χρόνια σε ταλαιπώρησε ψυχικά και σωματικά (αφού ήταν στο ζώδιο σου ) και γι' αυτό είναι φυσικό κι επόμενο να έχεις επιβαρυνθεί σημαντικά. Η ηλιακή έκλειψη που γίνεται εντός του 12ου οίκου στις 4/4/2015, θα σε ταλαιπωρήσει σωματικά αφού το ενδεχόμενο της υπερκόπωσης παίζει αρκετά σοβαρά. Βέβαια η παρουσία του Ουρανού στον 6ο οίκο θα πρέπει να ληφθει υπόψη αλλά αυτό που σου συνιστώ είναι να είσαι προσεκτικός και να αποφεύγεις την νευρική οδήγηση και συμπεριφορά. Η έκλειψη στις 28/10 εντός του 6ου οίκου ίσως φέρει στην επιφάνεια παλιά προβλήματα που μάλλον τα είχες αντιμετωπίσει πλημμελώς.
Το πισωγύρισμα του Κρόνου στο ζώδιο σου (από από 15/06 έως 17/09 ) θα «φορτώσει» κάπως το πρόγραμμά σου αφού θέλει να κάνει το τελευταίο stress – test. Εκεί δίνεις τις δικές σου εξετάσεις και αυτό όσο να είναι θα σε αγχώσει, αφού κάποιοι που είναι ηλικιακά ή ιεραρχικά ανώτεροι θα σε κρίνουν.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Στα οικονομικά τα πράγματα είναι αρκετά περίεργα. Η είσοδος του Κρόνου στον 2ο οίκο (θα έχει ήδη εισέλθει πριν τα τέλη του έτους) θα σου φέρει ανακατατάξεις και θα σε αναγκάσει εκ των πραγμάτων να «νοικοκυρευτείς». Ο Κρόνος θα γυρίσει πίσω (από 15/06 έως 17/09 ) στον 1ο οίκο και αυτό είναι μια τελευταία ευκαιρία για να φτιάξεις τα πράγματα. Ο Μάιος και Ιούνιος είναι δυο ιδιαίτεροι μήνες αφού ο Ερμής και ο Άρης θα είναι στον 8ο οίκο (τα χρήματα μέσω των άλλων) και αν και θα κάνεις τις σπατάλες σου τελικά θα καταφέρεις να κλείσεις κάποιες «τρύπες». Το πρόβλημα είναι πως σε κάθε περίπτωση δεν θα νοιώσεις την ικανοποίηση πως αμείβεσαι σωστά. Από τις 20/11 ο Ερμής θα είναι στον 2ο ηλιακό σου οίκο και αυτό θα σε φέρει σε πλεονεκτική θέση, αφού θα καταφέρεις να βρεις λύσεις στα θέματα που σε απασχολούν.

ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΑ: η παρουσία του Κρόνου στον 1ο οίκο επί τόσα χρόνια σε έκανε να έχεις συναισθηματικά πάνω –κάτω και αυτό σου «στοίχισε». Σου έλειπαν τα ερεθίσματα; Σου έλειπαν οι ευκαιρίες; Ασφαλώς και όχι αφού δεν έχει καταγράφει ιστορικά Σκορπιός που να είναι «μπακούρι» για πολύ χρόνο. Δεν θα πρέπει να ξεχνάς πως ο Ποσειδώνας στον 5ο οίκο σου βγάζει «τρελές» ευκαιρίες που εσύ για ψυχολογικούς λόγους δεν τις άρπαξες. Όμως τώρα ο Κρόνος πάει στην παρακάτω γειτονιά και αυτό σε ανεβάζει. Στις 20/3 πραγματοποιείται μέσα στον 5ο οίκο (απολαύσεις, φλερτ) και μια έκλειψη που θα σου φέρει αισθηματικές ευκαιρίες και -γιατί όχι;- αν το επιτρέπουν οι συνθήκες (και ας μην το επιτρέπουν) να σουν ξυπνήσει μέσα σου το συναίσθημα απόκτησης ενός παιδιού. Θα χρειαστεί όμως να δεις τα πράγματα με ρεαλισμό αφού ίσως χρειαστεί να λάβεις κρίσιμες αποφάσεις. Πολλοί από εσάς ίσως βρεθούν στο δίλημμα να επιλέξουν μεταξύ μιας παλιάς δοκιμασμένης σχέσης και μιας νέας.

ΕΚΛΕΙΨΕΙΣ-ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ: Η πρώτη είναι Σεληνιακή στις 20/3 και θα «χτυπήσει» μέσα στον 5ο οίκο σου και θα σου «ξυπνήσει» πρωτόγνωρα συναισθήματα. Η δεύτερη είναι ηλιακή και θα πραγματοποιηθεί στις 4/4/2015 στο ζώδιο του Ζυγού εντός του 12ου οίκου και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή αφού ίσως διαπιστώσεις πως έχεις περισσότερα «θέματα» να αντιμετωπίσεις απ' όσα νόμιζες. Η τρίτη είναι Σεληνιακή στις 13/9 θα πραγματοποιηθεί εντός του 11ου οίκου κι αυτό θα σου φέρει μια «δοκιμασία» σε φιλικές σχέσεις και ίσως σε αναγκάσει να επανεξετάσεις τους στόχους σου. Τέλος η τέταρτη και τελευταία στις 28/10 πραγματοποιείται στον 6ο οίκο και θα φέρει ανατροπές στην καθημερινότητά σου.

Εν κατακλείδι: Πρόκειται για μια χρονιά που πρέπει να αποτινάξεις τα κατάλοιπα του ψυχικού σου «πόνου» και να κάνεις πράγματα που επιθυμείς, αποκαθιστώντας σταδιακά την ψυχική σου ηρεμία όσο και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο των άλλων.

Καλή χρονιά!

Δημοσίευση σχολίου

 
Top