Menu
 

Συνελήφθη στις 12:15 περίπου το μεσημέρι ο 31χρονος Αλβανός, Αρμπέρ Μπάκο  ALVANOS BAKO ARVER ο οποίος τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου σκόρπισε τον τρόμο, τραυματίζοντας 15 ανθρώπους στο καφέ-μπαρ στο Μικρολίμανο.
Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγείται ο Αλβανός "πιστολέρο", ο οποίος τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου πυροβόλησε πολλές φορές με καλάσνικοφ και τραυμάτισε 11 θαμώνες κέντρου διασκέδασης στο Μικρολίμανο.

Ο κακοποιός, ο οποίος, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, με εισαγγελική διάταξη, είναι ο Αμπέρ ή Αλμπερτ Αρμπέρ Μπάκο, 31 ετών, συνελήφθη χτες το μεσημέρι σε διαμέρισμα-κρησφύγετο (στην οδό Αγίας Λαύρας 36 στο Γουδή) ομοεθνή του, που κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία, μετά από άψογα συντονισμένη επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής και της ΕΚΑΜ.Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί έφτασαν σε χρόνο-ρεκόρ στο κρησφύγετο του καταζητούμενου επικίνδυνου κακοποιού, μετά από συγκεκριμένη πληροφορία που έφτασε σε ανώτατο αξιωματικό, οι οποία επιβεβαιώθηκε και από παρακολουθήσεις τηλεφώνων με τα ειδικά μηχανήματα που διαθέτει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 23χρονος δράστης που νοίκιαζε το διαμέρισμα στο Γουδή, είναι αδελφός γνωστού του Αρμπέρ Μπάκο, ο οποίος είναι και αυτός σεσημασμένος και κρατείται στις φυλακές για διάφορα αδικήματα. Στο συγκεκριμένο διαμέρισμα ο Μπάκο φαίνεται πως είχε καταφύγει προσωρινά, μέχρι να κοπάσει ο θόρυβος από το έγκλημα του και ύστερα θα έφευγε, άγνωστο για που, αλλά δεν πρόλαβε.Ο 31χρονος, όπως είπε στους αστυνομικούς, μετά το μακελειό στο Μικρολίμανο, πέταξε το καλάσνικοφ στην θάλασσα, όπου γίνεται έρευνα από βατραχανθρώπους του Λιμενικού για την ανεύρεση του. Από την Ασφάλεια συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη άλλων δύο Αλβανών, οι οποίοι ήταν μαζί με τον Αρμπέρ Μπάκο στο κέντρο στο Μικρολίμανο, όταν αυτός προκάλεσε το μακελειό.Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με όσα στοιχεία έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, αφορμή για το έγκλημα έδωσε η αντίδραση του προσωπικού του καταστήματος, όταν οι τρεις Αλβανοί ήθελαν να πάρουν μαζί τους φεύγοντας νεαρή χορεύτρια και την εξαδέλφη της. Για τον λόγο αυτό είχαν κλείσε δωμάτιο σε απέναντι ξενοδοχείο. Από εκεί φαίνεται ότι πήρε το καλάσνικοφ ο 31χρονος και επέστρεψε στο κέντρο, όπου "γάζωσε" τους θαμώνες. Για την επίθεση στο Μικρολίμανο έχει ήδη σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του για απόπειρα ανθρωποκτονίας με πρόθεση, κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση οπλοφορίας και οπλοχρησία. Ταυτόχρονα με τα στοιχεία του, στην δημοσιότητα δόθηκε και φωτογραφία του από την Αστυνομία, με την παράκληση, όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα του συγκεκριμένου ατόμου να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210 - 6411111 και 210 - 6476232 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Από την ΕΛ.ΑΣ. τονίζεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.Για την σύλληψη του επικίνδυνου κακοποιού, έδωσε συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, έγραψε: "Συγχαίρω την ΕΛ.ΑΣ. για τη σωστά σχεδιασμένη & αναίμακτη σύλληψη του επικίνδυνου δράστη του Πειραιά. Μηδενική ανοχή στην εγκληματικότητα".
Σήμερα αναμένεται ότι θα δοθούν λεπτομέρειες από την Ασφάλεια Αττικής για την επιτυχημένη επιχείρηση σύλληψης του 31χρονου, καθώς και για την εγκληματική του δραστηριότητα.

ΠΗΓΗ - ΚΥΠΕ/ΑΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

 
Top