Menu
 

atletio-olympiakos-4-0-570Η Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε ό, τι ήθελε στο «Βιθέντε Καλντερόν». Πατούσε περιοχή όποτε ήθελε, έφτιαχνε φάσεις όποτε ήθελε και έβαλε τέσσερα γκολ στο... χαλαρό. Ο Ολυμπιακός έχει πολλά προβλήματα στην άμυνα και σε αρκετές περιπτώσεις θύμιζε ερασιτεχνική ομάδα...
Με 4-4-1-1 ο Ολυμπιακός
Ο Μίτσελ παρέταξε τον Ολυμπιακό με 4-4-1-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Ρομπέρτο. Δεξιά ο Ομάρ, αριστερά ο Μαζουάκου και στο κέντρο της άμυνας ο Μποτία και ο Αμπιντάλ. Στα χαφ ο Μιλιβόγεβιτς, ο Εντινγκά, ο Μανιάτης και ο Αφελάι. Στην κορυφή ο Μήτρογλου.
Για την Ατλέτικο ο Μογιά κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Χουανφράν, αριστερά ο Ανσάλντι και στο κέντρο της άμυνας ο Γκοδίν με τον Χιμένεθ στο κέντρο ο Κόκε, ο Τιάγκο, ο Αρντά Τουράν, ο Ραούλ Γκαρθία, ο Γκάμπι και στην κορυφή ο Μάντζουκιτς.
Ασφυκτική πίεση της Ατλέτικο
Οι «ροχιμπλάνκος» από τα πρώτα κιόλας λεπτά πίεζαν την άμυνα του Ολυμπιακού, η οποία έδειχνε να τα έχει χαμένα. Γενικώς ο Ολυμπιακός είχε πάρα πολλά προβλήματα στην αμυντική λειτουργία και ειδικά στα άκρα, με τους Ομάρ και Μαζουάκου να χάνουν τους παίκτες τους και οι ποδοσφαιριστές της Ατλέτικο να χάνουν διαρκώς τους παίκτες τους. Άλλωστε το πρώτο γκολ του Ραούλ Γκαρθία προήλθε από λάθος της άμυνας. Συγκεκριμένα στο 8' ο Ρομπέρτο στην προσπάθειά του να διώξει έβγαλε ασσίστ στον Χουανφράν, εκείνος χωρίς να το σκεφτεί και πολύ πάσαρε παράλληλα στον Γκαρθία και το 1-0 ήταν γεγονός.
Πρώτο σουτ στο 22'
Το πρόβλημα δεν ήταν μόνο η άμυνα αλλά και η έλλειψη κυκλοφορίας της μπάλας, παρότι ο Μίτσελ είχε βάλει αρκετούς παίκτες στον χώρο του κέντρου που μπορούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα, κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ. Οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποίησαν την πρώτη τελική προσπάθεια μετά από 22' λεπτά με το βολέ του Αμπιντάλ. Οι γηπεδούχοι, δεν πανικοβλήθηκαν από την ευκαιρία των πρωταθλητών Ελλάδος καθώς είχαν την απόλυτη υπεροχή σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου και στο 38΄ο Μάντζουκιτς σκόραρε και έβαλε γερές βάσεις για τη νίκη – πρόκριση των «ροχιμπλάνκος» στις 16 καλύτερς ομάδες του Champions League.
Χατ-τρικ ο Μάντζουκιτς
Ο Μίτσελ πραγματοποίησε δύο αλλαγές στο ημίχρονο. Έβγαλε τους Αφελάι, Μανιάτη και στην θέση τους έβαλε τους Κασάμι και Φουστέρ. Ό, τι και να έκανε ο Ισπανός, ο Μάριο Μάντζουκιτς είχε αποφασίσει πως απόψε θα είναι ο MVP και το απέδειξε περίτρανα καθώς μέσα σε διάστημα δύο λεπτών έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Ατλέτικο. Στο 63' μετά από φάση του Ολυμπιακού η Ατλέτικο βγήκε στην κόντρα και ο Κροάτης σκόραρε για δεύτερη προσωπική φορά, τρίτη ομαδικά και το τελικό 4-0 διαμορφώθηκε δύο λεπτά αργότερα στο 65', πάλι με τον Μάντζουκιτς.


Δημοσίευση σχολίου

 
Top