Menu
 

Xiaomi Mi 4c τιμήΤο Xiaomi Mi 4c διαθέτει οθόνη διαγωνίου 5 ιντσών και ανάλυσης FHD, με την πυκνότητα των pixels να φτάνει στα 441 ppi. Οι οθόνες είναι κατασκευής Sharp, AUO και LG, ενώ διαθέτουν και μεταβλητό refresh rate, κάτι που τις κάνει 10% πιο φιλικές με τη μπαταρία. Στα των φωτογραφικών δυνατοτήτων, εντοπίζουμε έναν αισθητήρα ανάλυσης 13 Megapixel στην κύρια camera (είτε Sony IMX258, είτε Samsung S5K3M2) και άλλον ένα ανάλυσης 5 Megapixel στη εμπρόσθια.

Εμφανισιακά, πρέπει να δυσκολευτεί αρκετά κάποιος για να βρει διαφορές με το Mi 4i, καθώς και οι δύο συσκευές έρχονται με το ίδιο πολυκαρμπονικό υλικό και έχουν τις ίδιες καμπύλες. Αν όμως κοιτάξουμε πιο προσεκτικά, εντοπίζουμε ότι το Mi 4c διαθέτει αντί για θύρα microUSB μια USB Type-C.

Ο μόνος τομέας που εντοπίζεται μεγάλη διαφορά σε σχέση με το Mi 4i είναι η επεξεργαστική ισχύς. Το Mi 4i διαθέτει SoC Qualcomm Snapdragon 615, σε αντίθεση με το Mi 4c που έρχεται με SoC Snapdragon 808, το οποίο είναι τοποθετημένο και στα LG G4 και Motorola Moto X Style. Επιπροσθέτως, ενώ το Xiaomi Mi 4i διατίθεται μόνο σε έκδοση με 2 GB RAM, το Mi 4c διαθέτει και έκδοση με 3 GB RAM σε ελαφρώς υψηλότερη τιμή.

Από πλευράς software, η συσκευή έρχεται με MIUI 6, με την εταιρεία να υπόσχεται ότι θα αναβαθμιστεί σε MIUI 7 σε μερικές εβδομάδες.

Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό που έχει προστεθεί είναι το Edge Tap. Όπως αναφέρει και το όνομα, το νέο αυτό χαρακτηριστικό επιτρέπει στο χρήστη να πραγματοποιήσει διάφορες δραστηριότητες στη συσκευή πατώντας στις άκρες της οθόνης. Για τη λήψη φωτογραφιών, ο χρήστης αρκεί να πατήσει μια φορά στην άκρη του Mi 4c ενώ βρίσκεται μέσα στην εφαρμογή της camera. Με διπλό πάτημα επιστρέφει στην αρχική οθόνη. Μέχρι τώρα, είναι άγνωστο αν το Edge Tap μπορεί να τροποποιηθεί, αλλά είναι σίγουρα ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, εντοπίζουμε αισθητήρα ανίχνευσης ίριδας ματιού, υποστήριξη Dual-SIM (με τις δύο κάρτες να υποστηρίζουν LTE), όπως και πλήθος άλλων αισθητήρων και επιλογών συνδεσιμότητας. Όλα τα παραπάνω, τροφοδοτούνται από μια μπαταρία φορτίου 3080 mAh, που υποστηρίζει την τεχνολογία Quick Charge 2.0 της Qualcomm.

Σε αντίθεση με το Mi 4i, που κυκλοφορεί αποκλειστικά για την αγορά της Ινδίας, το Xiaomi Mi 4c πρόκειται να κυκλοφορήσει στην Κίνα. Η συσκευή θα εμφανιστεί από αύριο στα Mi.com και Tmall.

Τέλος, η τιμή της νέας συσκευής της Xiaomi, αγγίζει τα 204 δολάρια (181 Ευρώ) για την έκδοση με 16 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο και στα 235 δολάρια (210 Ευρώ) για την έκδοση με τα 32 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Top