Menu
 

zodia ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ Ετήσιες Προβλέψεις 2015 zodia Γράφει ο Γιάννης Ριζόπουλος

Σάλπισμα νίκης!
Οι γενικές τάσεις για όλους τους Αιγόκερους

Το προηγούμενο διάστημα ο κυβερνήτης πλανήτης του ζωδίου σου, ο Κρόνος, «κοσκίνισε» τις φιλίες αλλά και τις ερωτικές σχέσεις σου με σκοπό να διατηρηθούν αυτές που πραγματικά αξίζουν. Σε βοήθησε να πιστοποιήσεις τις αξίες, τα ιδανικά αλλά και τα συναισθήματα που έχουν λόγο ύπαρξης στη ζωή σου. Ίσως πάλι να σε έβαλε να πασχίσεις και να αναλάβεις ευθύνες για την υλοποίηση μιας συλλογικής προσπάθειας, κερδίζοντας πολλά σε γνώσεις κι εμπειρίες. Μπορεί να απέρριψες πρόσωπα και καταστάσεις αλλά σίγουρα αυτό δεν είναι για κακό.
Αυτό το ταξίδι του στον 11ο Ηλιακό σου οίκο θα ολοκληρωθεί φέτος κι αν σου έχουν μείνει... υπόλοιπα για να διαχειριστείς και να κατασταλάξεις θα έχεις την δυνατότητα να το πράξεις από τα μέσα Ιουνίου, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2015, που ο πλανήτης θα βρίσκεται στον Σκορπιό.

Παράλληλα όμως, με την είσοδο του στον Τοξότη ξεκινά μια νέα –περίπου τριετής- φάση εμπειριών και επιτευγμάτων σε δύο τομείς εξαιρετικού ενδιαφέροντος.

Κατ' αρχήν στην δουλειά σου, βάζει τα θεμέλια μιας δικαίωσης που ίσως να περίμενες για καιρό, πράττοντας με επαγγελματική ευσυνειδησία. Αυτή η δικαίωση μπορεί να εκδηλωθεί είτε με την ανάληψη μιας νέας υπευθυνότητας-θέσης, η οποία θα σου δώσει την ευκαιρία να αποδείξεις και τις διοικητικές σου αρετές, είτε με μια έμπρακτη και οικονομική αναγνώριση των ικανοτήτων σου. Αλλά ακόμη κι αν τελικά πέσεις σε... στραβόξυλα που δεν εννοούν να εκτιμήσουν το έργο σου, μπορείς να στήσεις μια δική σου δουλειά, αξιοποιώντας τα προσόντα σου αλλά και την εμπειρία που αποκόμισες τα προηγούμενα χρόνια.
Εδώ θα έχεις και την υποστήριξη του Δία, που θα σου προσφέρει την τύχη που χρειάζεσαι σε ένα νέο ξεκίνημα αλλά και τις αναγκαίες... άκρες, που θα σε διευκολύνουν στην διεκπεραίωση των υποθέσεων σου.
Σε αυτήν την τελευταία περίπτωση ίσως να περάσεις ένα διάστημα έχοντας την αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο κενό αλλά είναι βέβαιο ότι αργά ή γρήγορα ο ρεαλισμός και η οργανωτικές σου ικανότητες θα σε οδηγήσουν σε ένα νέο καθεστώς, που εσύ θα ορίσεις.
Το να είσαι αυθεντία στον κλάδο σου ήταν και θα είναι για σένα ο πιο μεγάλος... έρωτας και να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου για να δρέψεις τις δάφνες σου.

Ο δεύτερος τομέας που θα επηρεάσει ο Κρόνος είναι αυτός της υγείας σου κι εδώ χρειάζεται να επιδείξεις προσοχή. Το πρώτο σου μέλημα θα πρέπει να είναι η διατροφή σου κι αν υπάρχει κάτι που πρέπει να αλλάξεις, μην διστάσεις. Από εκεί και ύστερα θα κριθείς για τον πρότερο βίο σου, που αν δεν είναι «έντιμος» δεν αποκλείεται σου επιβληθούν περιορισμοί και θεραπείες, ώστε να ξαναβρείς την υγειά σου.
Μπορεί ακόμη να ασχοληθείς με προβλήματα υγείας ενός δικού σου ανθρώπου ή να νοιώσεις την ανάγκη να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου υπέρ των αδυνάτων και πασχόντων.

Όλα τα παραπάνω όμως θα βρίσκονται υπό την «χορηγία» του Άρη, ο οποίος σε θέλει... ζωηρό, ακμαίο κι έτοιμο για όλα! Μην σκεφτείς λοιπόν ούτε στιγμή ότι θα έχεις μια ήσυχη χρονιά. Αντίθετα καλείσαι να αναλάβεις δραστικές πρωτοβουλίες, κτίζοντας επάνω τους την νέα πορεία σου. Και για αρχή βάλε και την γυμναστική στο πρόγραμμα σου, αν δεν την έχεις ήδη...
Φυσικά ο «κόκκινος πλανήτης» μπορεί να σε ταλαιπωρήσει με διαρκείς αψιμαχίες σε όλα τα μέτωπα. Να ταράξει την οικογενειακή σου γαλήνη με ποικίλους τρόπους, να σε κρεβατώσει συμμαχώντας με μικρόβια και ιούς, να σε κάνει να συγκρουστείς με δικαίους και αδίκους. Όμως όση ταλαιπωρία κι αν υποστείς, η αίσθηση του μαχητή δεν θα σε εγκαταλείψει και είναι αυτή που τελικά θα σε οδηγήσει στη νίκη.

Ανάλογες διαθέσεις μπορεί να έχει απέναντι σου κι ο Ουρανός. Θρονιασμένος εδώ και χρόνια στον 4ο Ηλιακό σου οίκο απεργάζεται μαζί με το συνεταιράκι του τον Πλούτωνα, αλλαγές κι ανατροπές στην καριέρα, το σπίτι και την προσωπική σου ζωή. Το έργο του θα συνεχιστεί ανελλιπώς και το 2015, με πρώτο του μέλημα να σε φέρει... απέναντι από εκεί που βρίσκεσαι. Να σου στερήσει αυτό που έχεις και να σου δώσει αυτό που δεν έχεις. Καταλαβαίνεις λοιπόν τι μπορείς να περιμένεις από δαύτον, ιδιαίτερα αν έχεις γεννηθεί στο πρώτο και το δεύτερο δεκαήμερο του ζωδίου σου.

Άξια αναφοράς είναι και η πλήρης ενεργοποίηση του άξονα 3ου-9ου οίκου, κάτι που μπορεί να έχει ποικίλες και διάφορες εφαρμογές στην ζωή σου. Οι σχέσεις με συγγενικά πρόσωπα, οι νομικές υποθέσεις και τα ταξίδια φιγουράρουν ψηλά στη λίστα των γεγονότων ή των καταστάσεων που θα σε απασχολήσουν, με το τελικό αποτέλεσμα να εξαρτάται κυρίως από τις προδιαγραφές του γενέθλιου ωροσκοπίου σου. Κι ακόμη η απόκτηση συσκευών ή εξοπλισμού, είτε συμβεί εξ ανάγκης, είτε κατόπιν δικής σου επιθυμίας. Όμως η πιο δυνατή εκδοχή έχει να κάνει με τις γνώσεις και την τεχνική κατάρτιση που μπορείς να αποκτήσεις.

Τόσο οι εκλείψεις της χρονιάς, όσο και ο Δίας που από τον Αύγουστο θα περάσει στην Παρθένο και τον 9ο Ηλιακό σου οίκο, «επιθυμούν» να διευρύνουν τους ορίζοντες σου, κάτι που θα συμβεί στον μέγιστο βαθμό αν το επιθυμείς κι εσύ.
Μέχρι τον Αύγουστο βέβαια ο Δίας θα ασχοληθεί περισσότερο με τα οικονομικά σου, βελτιώνοντας τα κατά περίπτωση ή εξασφαλίζοντας σου μια ποθητή χρηματοδότηση. Κι αν μια τέτοια εξέλιξη σου φαίνεται παράδοξη εν μέσω κρίσης, έχε εμπιστοσύνη στον... «Χοντρό»! Απλά μην ξανοιχτείς πέρα από εκεί που φτάνεις, δημιουργώντας νέα χρέη, τα υπόλοιπα άστα επάνω του...

Όσο για τα αισθηματικά σου, κινούνται σε ένα εντελώς διαφορετικό πλαίσιο, ανάλογα με το δεκαήμερο που έχεις γεννηθεί. Από τρελά πάθη και... γκαντεμιές, μέχρι ζεστές αγκαλίτσες έχει το μενού αλλά τις λεπτομέρειες –τι, που, πόσο, ποιός- θα τις διαβάσεις αμέσως παρακάτω

ΟΙ ΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑ ΔΕΚΑΗΜΕΡΟ

Πρώτο δεκαήμερο
Μπορεί να νομίζεις ότι ξέμπλεξες με τους... Ουρανοπλουτωναίους, η πραγματικότητα όμως είναι λίγο διαφορετική. Αν και δεν ασκούν πια την επιρροή τους επάνω στον Ήλιο σου, για φέτος έχουν... περιλάβει τον Ερμή και την Αφροδίτη, με αποτέλεσμα η καθημερινότητά σου να θυμίζει συχνά ένα «απέραντο φρενοκομείο». Μένοντας στα τεχνικά και επικοινωνιακά θέματα που είναι της αρμοδιότητος του Ερμή, είναι σχεδόν βέβαιο ότι πέρα από τα απρόοπτα και τις πολλές ευχάριστες ή δυσάρεστες εκπλήξεις που σου επιφυλάσσει η χρονιά, θα χρειαστείς σίγουρα τεχνική βοήθεια, εκτός πια κι αν είσαι ο... Μαγκάιβερ!
Ωστόσο ο ίδιος «τρελαμένος» Ερμής είναι το καλύτερο διαβατήριο για οποιονδήποτε χώρο έρευνας και μελέτης.

Μεγάλο μερίδιο στην ζωή σου διεκδικεί βέβαια και ο Άρης αλλά εδώ σε παραπέμπω σε όσα διάβασες παραπάνω, στις γενικές τάσεις για το ζώδιο σου.
Αισθηματικά
Έρωτες, μίση, πάθη και σεξ... πολύ σεξ! Όλα είναι στο πρόγραμμα και σίγουρα η χρονιά σου δεν θα είναι άχρωμη και άοσμη. Αν βέβαια έχεις ήδη κάποια σχέση, μπορεί να σου... κουνήσει το μαντήλι, αφήνοντας πίσω της τα αναμενόμενα συντρίμμια. Αν όμως είσαι μόνος/η και ψάχνεις τότε ετοιμάσου για πολύ δυνατές συγκινήσεις, που όμοιες τους είναι δύσκολο να ξαναζήσεις. Ελπίζω να το αντέξεις και μην βιαστείς να «δέσεις κόμπο» την σχέση σου... Ακολουθούν κι άλλες ακόμη πιο μεστές κι ενδιαφέρουσες!

Δεύτερο δεκαήμερο
Η δική σου πορεία αναμένεται να ανταποκριθεί με... σπουδή στις βουλές του Ουρανού και του Πλούτωνα και η βασική συμβουλή που χρειάζεσαι είναι μια και μοναδική: Άλλαξε, πριν σε αλλάξουν με το ζόρι. Ανάτρεψε, πριν σε ανατρέψουν και βρεθείς ουραγός των εξελίξεων. Το να προσπαθείς να κρατηθείς αλώβητος σε έναν κόσμο που καταρρέει είναι μάλλον μάταιο. Αντίθετα αν μπεις στην διαδικασία να ξεκινήσεις από το μηδέν, οι... θεοί είναι μαζί σου!
Αισθηματικά
Αν και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα... προλάβεις να επικεντρωθείς στην προσωπική σου ζωή, τελικά αν το κάνεις μπορεί και να το... μετανιώσεις!
Το πιθανότερο είναι ότι σε περιμένουν περίπλοκες καταστάσεις με προβληματικούς συντρόφους και δεν νομίζω ότι είναι καιρός να αναλάβεις ΚΑΙ τέτοιες ευθύνες. Ξέρεις ότι οι σχέσεις δεν είναι σαν την δουλειά, να υπακούουν σε κανόνες, γι' αυτό και ο χειρισμός τους από την δική σου πλευρά δεν είναι πάντα ο ιδανικός. Φταις κι εσύ, φταίνε κι οι άλλοι, φταίει κι ο Χατζηπετρής...

Τρίτο δεκαήμερο
Μια ουσιαστική διαφοροποίηση σε σχέση με τα άλλα δύο δεκαήμερα, προκύπτει από την θέση του Άρη στο ζώδιο των Ιχθύων και τις όψεις που σχηματίζει με τον Κρόνο, τον Ποσειδώνα και την Δήμητρα. Μετάφραση; Πολύ παρασκήνιο, που σίγουρα χρειάζεται διερεύνηση, νομικές διεκδικήσεις, ευπάθεια σε ιώσεις ή λοιμώξεις, ενώ επιπλέον διαφαίνεται κι ένας αυξημένος κίνδυνος ατυχήματος.
Αισθηματικά
Είναι ίσως ο πιο ευνοϊκός τομέας, μαζί φυσικά με τα επαγγελματικά. Χωρίς εντάσεις και μεγάλους... καημούς, η χρονιά σου αναμένεται να είναι μια από τις καλύτερες σε προσωπικά θέματα, με πολύ αγάπη αλλά και καλοπέραση. Κι αν είσαι ελεύθερος/η... άντε και καλά στέφανα!

Μήνα-μήνα
Ως προς τα κεντρικά θέματα που μπορεί να σε απασχολήσουν ανά μήνα, σε ένα γενικό πλαίσιο και με οδηγό την Νέα Σελήνη, η «φόρμα» των εξελίξεων διαμορφώνεται ως εξής:

1/1 έως 19/1 Προσωπική ανάπτυξη, νέα ενδιαφέροντα, αλλαγή πορείας.
20/1 έως 19/3 Οικονομικά, τροφοδοσία.
20/3 έως 18/4 Μετακινήσεις, ταξίδια, τεχνικός εξοπλισμός, συγγενείς-γνωστοί.
19/4 έως 17/5 Οικογενειακά-περιουσιακά θέματα, σπίτι.
18/5 έως 15/6 Αγαπημένα πρόσωπα, παιδιά, αισθηματικές υποθέσεις.
16/6 έως 15/7 Εργασιακές σχέσεις, υγεία, διατροφή.
16/7 έως 14/8 Σχέσεις, συνεργασίες, δίκες.
15/8 έως 12/9 Οικονομικά, δάνεια, εγγυήσεις.
13/9 έως 12/10 Ταξίδια, σπουδές, νομικές υποθέσεις.
13/10 έως 10/11 Επαγγελματικά, καριέρα, σχέσεις με ισχυρούς.
11/11 έως 10/12 Φίλοι, συλλογικές προσπάθειες.
11/12 έως 31/12 Μυστικά, διατροφή, θεραπείες.

Το παραπάνω χρονοδιάγραμμα ισχύει και για όσες ή όσους έχουν ωροσκόπο στον Αιγόκερω

Δημοσίευση σχολίου

 
Top